Zamieszczone przez BORA
Rabat w Inter Cars
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Mi mówili, że rabat jest ustalony dla całej Polski jednakowy i oni nie mają nic do gadania. Tak to zresztą w kompie wyglądało, bo stanowisko handlowca jest "frontem do klienta" i widać monitor - jest cena bez rabatu i cena z rabatem i kropka.
I pewnie na różny asortyment jest różny rabat, ale akurat na amory wyszło mi 15%, a kolegom wychodzi 10% na tarcze.
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Cześć
adamusiek, kupowałeś te tarcze co ja? Mi za tarcze na tył BREMBO 08.7165.14 policzyli 44,44, a wyjściowa na stronie internetowej mają 68,11zł - a więc wyszło prawie 35%
Jutro dzwonie po chłodnice wody do Alfy to zobaczymy czy dalej mają 25%.
pozdro
krzyzieSkoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysioZamieszczone przez BORAHmm.. no to dziwne.. Daj znać jak poszło w IC na zakopiance, może tam będzie inaczej.BORA aka xbora
Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||
Komentarz
-
-
ja dziś odzwiedziłem IC w Krakowie na żmujdzikiej: filtr pyłkowy z węglem do 02 Filtron 49,78pln; DOT4 z TRW 0,5l 16,35pln...oczywiście po rabacie
dla porównania sklep z Oświęcimia (nie IC): DOT 4 z ATE 22 pln za 1 litr; filtr z węglem 50 pln też filtron
może temu wychodzą takie ceny bo w IC wyjściowe ceny są dość wysokie....
Komentarz
-
-
Ja byłem wczoraj w IC Kraków ul. Przewóz 2
Z uporem maniaka kolejne podejście do tarcz ATE gładkie.
Cena ze zniżką 195 PLN :shock:
Pytam czy to już ze zniżką.
"Tak, 25%".
Upewniam się - tarcze ATE gładkie?
"Tak, nacinane to Power Disc, są droższe".
Tak po raz kolejny próbuję sprawdzić o co kaman.
Na ich stronie ATE są za 219PLN co by dawało 10% zniżki.
Są przecenione z 230 PLN, co by dawało 15% zniżki.
Więc ni jak nie wychodzi.
ATE nacinane mają po 262PLN minus 25% zniżki - daje to wreszcie 196PLN.
Wreszcie by się zgadzało.
Ale upewniałem się dwa razy, że interesują mnie gładkie ATE!
Do tego byłem w dwóch różnych filiach w Krakowie, do trzeciej dzwoniłem.
Wszędzie odpowiedzieli mi to samo - to nie może być przypadek.
Jeśli ktoś z innej części PL ma chwilę, niech sprawdzi u siebie - tarcze ATE gładkie do O1 TDI 90KM.
Jak znajdę jutro chwilkę to sam zadzwonię, np do Bełchatowa (mam po drodze) - ciekawe co tam usłyszę :?:
Komentarz
-
-
Widze panowie ze faktycznie kiszka sie zaczyna robić proszę więc o privy od tych osób którym nie wchodzi 25 %
1.Adres sklepu
2.Jaki rabat wszedł
3.jaki asortyment.
Zbiorę te wszystkie informacje pojade do siedziby i spróbuje wyjaśnić sytuację (czytaj poproszę aby dyrektor podzwonił po IC gdzie robią problemy)
Pozdro
Komentarz
-
-
Ja myślę, że te nieszczęsne IC wcale nie robią problemów... Wydaje się, że to rabat nie został dobrze wpisany do systemu w miejscu gdzie był ustalony.
Co Ci biedni handlowcy po całej Polsce mają zrobić, skoro system daje rabat 15%? Przecież z własnej kieszeni nie dołożą... Myślę, że nie ma tu ich złej woli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterJa myślę, że te nieszczęsne IC wcale nie robią problemów... Wydaje się, że to rabat nie został dobrze wpisany do systemu w miejscu gdzie był ustalony.
Co Ci biedni handlowcy po całej Polsce mają zrobić, skoro system daje rabat 15%? Przecież z własnej kieszeni nie dołożą... Myślę, że nie ma tu ich złej woli.
Komentarz
-
-
Kolego s1, miałem chwilę i przeczytałem ten temat już wcześniej, dlatego też właśnie wypytywałem kilka razy w IC czy aby na pewno tylko 15%, i że miało być 25%.
Widać zasady rabatowania w IC są niejasne, albo jeszcze coś innego...
Tymczasem widać, że żadne negocjacje, odwoływanie się do kierownika itp. nic nie dadzą. System w IC daje tyle a tyle i to jest święte.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterCo Ci biedni handlowcy po całej Polsce mają zrobić, skoro system daje rabat 15%? Przecież z własnej kieszeni nie dołożą
s1, świetna robota. Myślę, że powinieneś zapytać tego dyrektora, czy na pewno chce żeby darmowa reklama na forum(obietnica rabatu min 25%), przerodziła się w antyreklamę (poinformowanie kolegów, że IC obiecuje 25%, a daje jak wyjdzie). Albo zależy im na marce, albo nie.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Witam.
W piątek byłem pytać o chłodnice wody i niestety ceny jakie mi zaproponowali wychodziły z 10% rabatem. Niestety musiałem podziekować bo nie miałem zamiaru przepłacić 100zł .
Być może na różne części mają różne rabaty?
pozdro
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzieWitam.
W piątek byłem pytać o chłodnice wody i niestety ceny jakie mi zaproponowali wychodziły z 10% rabatem. Niestety musiałem podziekować bo nie miałem zamiaru przepłacić 100zł .
Być może na różne części mają różne rabaty?
pozdro
krzyzie
Komentarz
-
-
podaj mi numer chłodnicy i jakie auto,zobacze ile u mnie chcą.
Jeżeli chodzi o chłodnice to THERMOTEC nr D7D006TT - do Alfy 145 z 94r. 1,6 boxer 103KM.
Po rabacie wyszło 343zł. Natomiast za nową u konkurencji dałem 250zł.
Teraz będę kupował osłone przegubu i termowyłącznik do chłodnicy też do Alfy, to też zapytam ich o cenę.
pozdro
Komentarz
-
-
no dobra mam juz kilka wiadomości od was jak będe miał chwile pewnie pod koniec tygodnia wpadne do IC i pogadam z kim trzeba, sam się dziwie takiej polityce, no bo jednak kilku nas jest i mieli by z nas spory zarobek a przy cenach IC i rabacie 10-15% poprostu się nieopłaca i choć to moj pomysł sam nie kupię droższych części.
Komentarz
-
-
cześć
s1, byłeś może w IC - dowiedziałeś się czegoś?
pozdro
Komentarz
-
Komentarz